Affiliate marketing: wat gaan wij voor jou doen?

Als je een goede website hebt waarmee je veel bezoekers trekt, is het interessant om op jouw website affiliate marketing te gaan doen. Bij deze vorm van marketing genereer je leads voor partners waarmee je een affiliate afspraak hebt. Dit kunnen rechtstreekse afspraken zijn waarbij je een bepaald bedrag ontvangt per lead die je aanlevert, of per sale die de bezoeker via jouw website gedaan heeft. Er zijn ook partijen die al kant en klare afspraken leveren met partners over affiliate marketing. Dit zijn bijvoorbeeld Daisycon of Zanox.

Voorbeelden van partnerships

Heb je een website waar je een reisblog op hebt, dan kun je bijvoorbeeld een vergelijker voor reisverzekeringen op jouw website plaatsen. Stel: iemand sluit een reisverzekering af via de vergelijker op jouw website. Jij ontvangt daar dan een vergoeding voor. Een ander voorbeeld is een autoblog, je kunt dan een vergelijker opnemen voor autoverzekeringen. Sluit iemand een verzekering af via jouw vergelijker, dan ontvang je daar een vergoeding voor. De vergoedingen van de verschillende producten verschillen nogal: van €10 tot ongeveer €150 per lead of sale. Dit is sterk afhankelijk van het soort product dat je aanbiedt. Affiliate marketing kan een zeer interessante manier zijn om inkomsten genereren met een website. Samen met advertentieruimte kan dit zorgen voor prima inkomsten.

Wat gaan wij voor jou doen?

Wij hebben ruime ervaring in het bedenken en opzetten van een passend affiliate programma. Samen gaan we kijken welke doelgroep je bedient met jouw website en welk programma daar het beste op aansluit. Vaak zijn er een aantal randvoorwaarden waar je aan moet voldoen. Wij zorgen ervoor dat dit in kaart gebracht wordt en dat je aan deze voorwaarden gaat voldoen, mits dit natuurlijk mogelijk is binnen de wettelijke kaders. Zodra aan de voorwaarden is voldaan , beginnen we met het implementeren van de module of verschillende modules op de website. Als alle technische omstandigheden volledig naar wens zijn, gaan we starten. Door meten en testen optimaliseren we daarna n de campagnes. Wellicht moeten we nog een aantal promoties inzetten via Facebook advertising of zijn er nog andere campagnematige mogelijkheden. Ook hier helpen we je graag succesvol te zijn.

En nu?

We beginnen altijd met een goede kop koffie met bij voorkeur een donut, niet goed voor de lijn maar wel erg lekker! Laat even een berichtje achter, een eerste gesprek is altijd gratis.