Online uitvaart marketing

Marketing op maat voor de uitvaartbranche

Online Marketing strategie voor uitvaartverenigingen

In Nederland zijn er nog een flink aantal uitvaartverenigingen die zelfstandig bestaan. Omdat het voor een uitvaartvereniging steeds moeilijker is om nieuwe leden te krijgen en om bestaande leden te helpen, hebben wij een online plan bedacht. Met dit plan is het voor uitvaartverenigingen gemakkelijker om zelfstandig te groeien en om de rijke historie online te presenteren. Wij hebben zeer ruime ervaring in het opzetten van een online omgeving voor uitvaartverenigingen en uitvaartverzekeraars. Hierdoor weten wij goed aan welke eisen van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) voldaan moet worden. Het AFM-proof maken is een zeer belangrijk aspect waar wij zeer veel kennis van hebben. Wij zijn daarom in het bezit van verschillende WFT certificaten waaronder het WFT certificaat Vermogen.

Bekijk direct de demo versie

Zelfstandig polissen of lidmaatschappen afsluiten

Om te kunnen groeien als vereniging is het natuurlijk nodig om zelfstandig polissen of lidmaatschappen te kunnen afsluiten. Hiervoor hebben wij een volledig geoptimaliseerde en geteste funnel. Deze zogenaamde funnel heeft een aantal specifieke kenmerken:

  • Product specificaties kunnen aangepast worden aan de wensen van de gebruiker

Omdat iedere vereniging eigen pakketten of verzekeringsproducten heeft, bestaat de mogelijkheid om tot vier eigen producten in te voeren in het systeem. Per product kunnen naam, specificaties, premie en betaalduur worden ingevoerd.


  • Aanpassen documenten (DVD, algemene voorwaarden)

Het is belangrijk om op het juiste moment van afsluiten ook de juiste documenten beschikbaar te stellen. Wij hebben ervoor gezorgd dat dit voldoet aan de voorwaarden die de AFM hieraan stelt.


  • Tekstuele aanpassingen zoals het vermelden van de distributiekosten

Op vastgestelde plaatsen in het afsluitproces kan de tekst aangepast worden. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de distributiekosten op de juiste plaats worden vermeld.


  • Aanpassen premieberekening aan de wensen van de opdrachtgever (premie, looptijd premiebetaling)

Iedere vereniging heeft een andere manier van premie berekenen. De premieberekening kan per gebruiker door ons worden ingeregeld worden.. In ons model kan dit eenmaal per jaar.


  • Aanpassingen aan de huisstijl van de opdrachtgever

Uiteraard kan de eigen huisstijl verwerkt worden, in de vorm van het logo en het gebruik van de huisstijlkleuren.


  • Aansluiting op het Back Office systeem van de opdrachtgever

Wij kunnen een automatische koppeling op het gebruikte back office systeem van de gebruiker mogelijk maken (Deze optie beiden wij tegen een extra tarief aan)Social Media

Veel uitvaartverenigingen hebben moeite om vooral jongeren aan zich te blijven binden. Vaak denken jongeren dat een uitvaartvereniging ouderwets is en heeft het een beetje stoffig imago. Vaak is dit niet terecht, social media is een prachtig platform om te laten zien dat de vereniging wel degelijk een mooie meerwaarde heeft. Door de verschillende leeftijdscategorieën op de juiste plek op te zoeken kun je met een goede boodschap heel mooi duidelijk maken wat je als vereniging te bieden hebt. Nieuwe leden verwerven via social media is erg lastig, maar laten zien welke leuke lokale mogelijkheden er zijn zorgt wel voor een positief gevoel bij de vereniging. Het is dan een echt branding effect dat een positieve bijdrage levert! Wij hebben voor iedereen een goed pakket om social media geheel of gedeeltelijk uit handen te leveren. Het opzetten van de verschillende kanalen, het creëren en plaatsen van berichten en eventueel adverteren doen wij allemaal!

De website

Een nieuwe website begint altijd met een inventarisatie van de huidige omgeving. Vaak is er wel een website maar voldoet die niet meer aan de huidige eisen qua techniek en mogelijkheden. We bekijken of we de bestaande website kunnen voorzien van een goede update of dat het beter is om een volledig nieuwe website op te bouwen. 


Veel mensen vragen ons of het niet heel erg duur is om een nieuwe website te bouwen, uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf zou willen. Maar bij ons is er voor ieder budget een mogelijkheid!


Een belangrijke basis om organisch gevonden te worden binnen zoekmachines is techniek, snelheid en mobiele presentatie van de website. Al deze aspecten nemen we mee in de inventarisatie. Als de techniek in kaart is gebracht, kijken we naar de inhoud van de website. Er zijn altijd optimalisatie mogelijkheden:


  • Tekstueel zorgen we ervoor dat SEO geoptimaliseerd is en dat de teksten de juiste informatie bevatten, er zijn bepaalde compliance voorwaarden waar de teksten aan moeten voeldoen.
  • Afbeeldingen en filmpjes zijn niet alleen belangrijk maar ook erg leuk voor de bezoeker om een beeld te krijgen bij de uitvaartvereniging en de mogelijkheden.
  • De teksten zorgen er in combinatie met de techniek en de afbeeldingen voor dat de website niet alleen goed leesbaar is maar ook goed gevonden kan worden.

Omdat de inhoud moet voldoen aan bepaalde eisen die door de AFM worden opgelegd nemen we dit nadrukkelijk in het vooronderzoek mee. 

Wat kunnen wij voor jullie betekenen?

Laat even een berichtje achter voor een afspraak, een eerste gesprek is altijd gratis.